Мария Габриел: ПП-ДБ поискаха още време за преговори

0
102
Мария Габриел след получаване на мандата. СНИМКА: БТА

Според Денков предложеният списък с министри е неприемлив

Колегите от ПП-ДБ поискаха още 24 часа за уточняване и преговори. Затова взех мандата, обяви номинираният за премиер на ротацията Мария Габриел.

7 дни е срок, който аз не приемам, трябва в по-кратък да излезем с решение. Преговорите продължават още този следобед, посочи още Габриел.

„Приемам този мандат с чувство за отговорност, но въз основа на ясни принципи, равнопоставеност в управлението и страната да върви напред с ясни реформи“, добави Габриел.

Тя добави, че с ПП-ДБ нямат различия по отношение на приоритетите за страната, регулатори, корупция, съдебна система, но приоритетите и съставът на МС вървят заедно, категорична беше тя.

„Когато отсрещната страна те моли за още време, смятам че отговорността за България е да го покажем. Преговорите ще продължат“, отново повтори тя.

Споразумението и съставът на МС вървят заедно, заяви от свяо страна премиерът в оставка Денков.

„До вчера ние нямахме яснота дали ще бъде подписано споразумението, а сега имаме съгласие, че ще се подпише и може да погледнем и съставът.

Сутринта, това което беше представен като проектосъстав ние го виждаме за първи път, той за нас е неприемлив“, обясни Денков.

Мария Габриел бе категорична, че позицията на ГЕРБ-СДС винаги е била, че ще подпишат споразумението. Тя допълни, че за нея в рамките на 24 часа трябва да се реши какво се случва.