Невяна Митева: Кой е виновен за политическата, здравната и икономическа криза?

0
150
Невяна Митева във Враца.

Цялата власт е в президентската институция и тя се упражнява чрез служебния кабинет

Трябва да си отговорим на въпроса кой е виновен за тежката ситуация в момента. Цялата власт е в президентската институция и тя се упражнява чрез служебния кабинет, каза кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева на посещение във Враца днес.

В момента има сериозна здравна и икономическа криза. Кой е виновен за нея? Отново политическа партия ГЕРБ ли? Вие добре разбирате, че не е така. Нищо, че чуваме друго от екрана. Цялата власт е в президентската институция и тя се упражнява чрез служебния кабинет. Това е истината, коментира Невяна Митева и допълни, че служебното правителство и Румен Радев, който го е назначил, трябва да носят отговорност за положението на страната. Тя е категорична, че в момента някой се опитва да заложи България, с една единствена цел – лична амбиция и концентрация на власт. „Нима не си даваме сметка, че в момента се разпада политическата система на страната ни“, попита Невяна Митева.

Според нея страната има нужда от промяна. Но много е важно как ще направим тази промяна. Дали с унищожението на другите политически субекти или чрез обединение, обясни Невяна Митева. Ако бъдат избрани с проф. Анастас Герджиков, те ще бъдат обединители, помирители и ще работят за всички български граждани с политиката на протегнатата ръка. „Трябва да се обединим около обща визия за бъдещето и в името на децата ни, за да останат в Родината ни. Имаме нужда от стабилност и решителност точно в тези няколко дни, иначе ще загубим битката за България и ще станем заложници на чужди интереси“, категорична е Невяна Митева.