ПП-ДБ искали отделни комисии за „Турски поток“ и „Лукойл“

0
103
Кирил Петков

Кирил Петков иска бързо приемане на правилата за избор на Антикорупционната комисия

ПП-ДБ щели да подкрепят отделна комисия за Балкански поток и отделна за „Лукойл“, увери Венко Сабрутев.

„Ще подкрепим отделна комисия за „Лукойл“, ако г-н Борисов не го е страх, нека подкрепи комисия за „Турски поток“, заяви той в кулоарите и добави, че и те не разбирали какво точно ще има в комисия за „Лукойл“, но били за прозрачност.

„Няма да допуснем сливане на двете теми“, добави Сабрутев. „Само вижте страха в очите на Борисов“

Кирил Петков уточни, че ако ГЕРБ-СДС искат да говорят за „Лукойл“, ще получат председател от тяхната парламентарна група.

Кирил Петков припомни четирите важни теми, които да са във фокуса на 49-ото Народно събрание: Още утре да се вкарат в дневния ред правилата за Антикорупционната комисия; Законът за защита на лицата, които подават сигнали.

Знам, че ГЕРБ се притесняват от този закон, но нека го приемем бързо, призова Петков.

Третият закон, е законът за личния фалит. Четвъртото нещо е пътната карта за енергетиката.

Тези четири неща, ако бъдат изпълнени в следващите четири седмица, България ще получи 1,2 млрд. лева. Тогава вече може да говорим за повишаване на пенсиите за постоянно и ще говорим, че бюджетът може да бъде изпълнен. Всичко друго е замазване на очите, заяви Кирил Петков.

„Както ние сме заявили, че сме в явна коалиция с ДБ, така и ГЕРБ и ДПС трябва да заявят също, че са в коалиция. Това е като среща на две коалиции. Пеевски И Борисов да кажат, че работят заедно“, заяви Петков.

Той увери, че си говорят по телефона и не са се срещали: „Когато става дума за коалицията ГЕРБ-ДПС, човекът, с когото може да се говори, е Делян Пеевски. Да, понякога може да се говори с Борисов, но когато трябва да се вземат решения в ГЕРБ или ДПС, трябва да се говори с Пеевски“.