Премиерът Денков: Нямаме време, за коалиционно споразумение трябват месеци

0
41
Николай Денков Снимка: кадър

Според него единственият изход е търсенето на консенсус между партиите

„Това, което е важно да се разбере е че да се подготви едно коалиционно споразумение трябва доста дълго време, месеци. Ние нямаме това време. Трябва да действаме сега и веднага. И за това единственият подход, който аз съм видял да работи в момента е именно този с търсенето на консенсус. Не е лесно, но работи. Назначаваме си зам.-министрите, управленската програма е почти готова“, заяви Николай Денков.

Министър-председателят коментира изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който заяви, че вчерашната среща с ПП-ДБ „не е произвела нищо, освен още една разделителна линия – помпозната проява за издигане на кандидат кмет на София месеци преди изборите“.

„Големият проблем в момента не е как работи правителството. Ние успяваме да си вършим работата. Това, което трябва да се реши, е как да се осигури законодателната програма, без която цялото усилие няма смисъл. Има много решения, които изискват координация между МС и Народното събрание. Затова и аз участвам в тези срещи и се опитвам да помогна, доколкото мога”, заяви Денков.

Той добави, че където има ясни проекти от полза за отбраната, те ще бъдат финансирани. И отбеляза, че е важно, когато се планират проектите, да става ясно, че от една страна българската армия получава собствена сила, а от друга – ще се интегрира по-добре в силите на НАТО.

По отношение на бюджета Николай Денков каза, че очаква той да бъде подкрепен от ГЕРБ и ДПС.