Рая Назарян: На мен може да разчитате за диалогичност, справедливост и равнопоставеност

0
58
НС прие споразумението между протестиращите и правителството.

Заместник-председатели на НС станаха- от ГЕРБ  Росица Кирова, от ДПС – Йордан Цонев, от ПП-ДБ – Атанас Атанасов, от БСП Драгомир Стойнев, от Възраждане – Цончо Ганев, от ИТН – проф. Андрей Чорбанов и от Величие – Виктория Василева

„Благодаря за оказаната чест и полученото доверие, НС е единствената платформа за легитимиране на законодателната и изпълнителната власт. Независимо от политическите си разбирания всички носим отговорност за качеството на политическите дебати. На мен може да разчитате за диалогичност, справедливост, равнопоставеност и безусловно спазване на Конституцията“. Това каза от парламентарната трибуна новоизбраният председател на парламента Рая Назарян.

Кандидатът на ГЕРБ беше избрана със131 гласа „за“, 66 „против“ и 39 „въздържал се“.

50-ото Народно събрание ще има седем заместник-председатели, по един от всяка парламентарно представена партия. Те бяха гласувани анблок. За кандидатурите на седмината заместници „за“ гласуваха 233 депутати, нито един против, а трима се въздържаха. Решението е прието.

Заместник-председател на НС от ГЕРБ е Росица Кирова, от ДПС – Йордан Цонев, от ПП-ДБ – Атанас Атанасов, от БСП предлага Драгомир Стойнев, от Възраждане – Цончо Ганев, от ИТН – проф. Андрей Чорбанов, от Величие – Виктория Василева.