Ромите пробиват общината в Ихтиман: Скандалната Милена е договорила сина на Цар Бони за зам.-кмет

0
1177
Синът на Цар Бони подкрепя Милена Чомакова.

Срещу 1500 лева Николай Аргиров може да поеме сигурността на града, ако Чомакова спечели

Скандалната кандидат-кметица за Ихтиман Милена Чомакова е договорила за свой зам.-кмет по сигурността сина на ихтиманския ромски барон Бони, разкриха пред breaking.bg източници от щаба на Чомакова.

 Разбира се, условието е тя да спечели балотажа с подкрепата на Борис Аргиров – Бони и 1500 гласове купен и контролиран ромски вот, които да преодолеят голямата преднина на действащия кмет Калоян Илиев от ГЕРБ. Чомакова е кандидат на партия МИР, даряваща регистрации за избори на всеки, който ги пожелае.

 Тя загуби първия тур на изборите в Ихтиман с близо 1250 гласа, но не успя да убеди някой от по-сериозните й опоненти да я подкрепи на балотажа. В същото време кметът Илиев получи подкрепата на ПП и на СДС в Ихтиман и Чомакова може да разчита единствено на ромския вот, контролиран от Бони, за да увеличи резултата си.

 Заради това тя охотно приела да назначи сина му Николай Аргиров за зам.-кмет по сигурността. Без да се съобразява, че това само би развихрило специфичен вид престъпност и безчинства в града, от които ще пострадат всички ихтиманци.

 „Той е известен в махалата като Цар Бони или само Бони. Името му е Борис Аргиров. Той е дългогодишен общински съветник в Ихтиман, представител на местната коалиция „Евророма-ДПС“ – така „Свободна Европа“ описва Бони в репортаж през миналата година.

Цар Бони

Тогава, на изборите на 2 октомври, синът му Николай Аргиров стана единственият кандидат, успял да измести водач на листа в район, в който ДПС печели мандат. Изборният закон позволява в подобна ситуация кандидатът да стане депутат. Но не и когато става въпрос за листа на ДПС, защото синът на Бони спешно беше „отказан“ от депутатското си място.

 „Со кротце, со благо и со малце кютек“, както цитират ихтиманци бившият премиер Андрей Ляпчев. Сега обаче Аргиров-младши се готви да влезе в кметството с летящия старт на Милена Чомакова.

Интимна приятелка на местния дървен бос Емил Караджов, тя придоби скандална слава по време на кампанията за местните избори. Първо данъчните на Румен Спецов запечатаха бензиностанцията й в града, защото работела без разрешително. Скоро след това двама нейни кандидати за селски кметове се забъркаха в скандали с крадени дърва.