Скандал! Кирил Петков натирил превозвачите. „Заяви, че той командва и ни показа вратата“, твърдят те

0
511
Магдалена Милтенова Снимка: Tribune.bg

Такова неуважение и липса на възпитание, каза Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи

„Разбрахме от медиите, че ще имаме среща с министър-председателя. Тези хора нямат никаква представа от обноски, протокол и етикет. Ние продължаваме с протестите. Няма да спрем дотук. Току-що бяхме помолени от министър-председателя да напуснем срещата, защото Кирил Петков заяви, че в тази зала той ще определя правилата и ако на нас не ни харесва това, което говори, можем да станем и да си тръгнем. Ние това и направихме. България не е на премиера, не е на „Продължаваме промяната”.

Това заявиха представители на превозвачески фирми, които са разбрали от медиите за срещата си с премиера.

„Ние сме държавата, в която няма никакво подпомагане, нищо няма за овладяване на инфлационни процеси. Протестите започват от 10-и и ще продължат до 18 май”, категорични бяха те.

По думите им има директиви, както и изпратени писма от ЕК, от които става ясно, че акцизът може да бъде намален с 50 на сто.

„Премиерът започна да ни обяснява как няма възможност и как други сектори искали това или онова. Той ни показа вратата, такова неуважение и такава липса на възпитание, извинявайте, но това е скандално”, заяви Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи./Tribune.bg