Скандал! Областната организация на ПП скочи на Кирил Петков в защита на Дунчев. Обяви, че ДБ има слаби изборни резултати

0
485
Александър Дунчев

Смятаме, че е в интерес на коалицията Дунчев да остане водач на листата в 26 МИР като най-разпознаваемо и най-авторитетно лице, пишат от „промяната“

Областната организация на „промяната“ в София-област скочи на Кирил Петков заради Александър Дунчев. С официално изявление от организацията настояват Дунчев да води листата за изборите. Според членовете на партията организацията на ДБ в Софийска област е слаба и на последните избори взели малко над 5%. Ето цялата позиция на ПП-София-област:

ПОЗИЦИЯ

На Областната организация на партия „Продължаваме промяната“ в София област във връзка с появилата се в публичното пространство информация, че ръководството на ПП планира да отстъпи водачеството на листата в 26 МИР на коалиционните ни партньори от „Демократична България“.

Осъзнаваме, че в подготовката на коалиционни листи се налага да се правят компромиси и от двете страни, за да може двете формации да максимизират потенциала си и да постигнат резултат по-висок от механичния сбор на процентите от социологическите проучвания.

Подкрепяме позицията на ръководството на ПП да сформира силна антикорупционна коалиция с ДБ като естествен начин силите, които се борят за просперираща и европейска България, да противостоят ефективно на коалицията „Магнитски“.

Именно за да запазим този исторически шанс, смятаме, че Александър Дунчев трябва да бъде водач на листата на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“. Ето какви са аргументите ни.

Вярваме, че за да има максимален успех, коалицията трябва да номинира начело на листите във всеки район личности със следните качества:

  1. Доказан личен интегритет;
  2. Висок професионализъм;
  3. Силна връзка със съответния район и висока разпознаваемост и авторитет сред жителите му.

От работата си с Александър Дунчев в последните две години сме убедени (а вярваме, че това важи и за Вас), че той отговаря на всички тези условия. Уверени сме, че кандидатите на ДБ по правило също покриват първите два критерия. Проблемът е с третия. Резултатите на коалиционните ни партньори от последните няколко вота показват недвусмислено, че позициите на ДБ в София област са слаби – на изборите на 2 октомври 2022 г. коалицията получи едва 5,07% от подадените гласове в 26 МИР и традиционно се представя неубедително в района. В същото време най-разпознаваемите лица на ДБ са свързани с други райони на страната.

От своя страна Александър Дунчев от години е ангажиран с проблемите на хората в София област и се радва на изключителна популярност сред тях. Вярваме, че това се дължи на демонстрирания от него интегритет и смелостта му да разкрива отново и отново схемите на дървената мафия в общини като Самоков, Ихтиман, Копривщица и Етрополе.

Тази негова смелост допринесе много за това ПП да си заслужи репутацията на партия, която не се страхува да влезе в реален сблъсък със силите на статуквото. Но тя си има и висока лична цена – Дунчев получава множество заплахи за живота си, а хората, които съдействат на разследванията му срещу дървената мафия също са обект на опити за сплашване.

Смятаме, че е в интерес на коалицията Дунчев да остане водач на листата в 26 МИР като най-разпознаваемо и най-авторитетно лице, особено предвид високия дял на купения вот в същия район. Това е правилният начин да демонстрираме, че за ПП смелостта е висша ценност и тези, които я проявяват, могат да разчитат на подкрепата ни. Това е изключително важен сигнал не само към избирателите, но и към обществото като цяло – този, който е готов да постъпи правилно, няма да остане глас в пустиня.

Изпитваме изключително уважение към колегите от ДБ и сме уверени, че техни кандидати биха се представили убедително като водачи на листи в други райони, с които имат по-тясна лична връзка и по-силен авторитет. Оставаме отворени за диалог и вярваме, че водени от общите си ценности можем да постигнем най-доброто решение за коалицията.