Скандал в сутрешния блок на Нова: Стъки нахлу в студиото, където се вихреше Антон Кутев

0
998
Кутев и Недков в студиото на Нова

Министърът на спорта е в конфликт на интереси, обяви шефът на федерацията по ММА

Страшен скандал се завихри в студиото на Нова телевизия тази сутрин между шефа на ММА-федерацията Станислав Недков-Стъки и говирителят на временното правителство Антон Кутев. Докато Кутев даваше интервю в студиото нахлу Стъки, който с документи опроверга говорителят. След което бе изгонен от студиото.

Защо ММА бойците се занимават с политика? Защото печелят повече, отколкото от спорт. Това заяви говорителят на служебния кабинет Антон Кутев.

„Нито стотинка не е взела дъщеря ми. Кандидатствали са и са взели финансиране от фондацията, но след като тя е напуснала“, оправда се той по повод информацията от бившия спортен министър Красен Кралев, че дъщеря му се е възползвала от държавно финансиране за фондацията, в която е участвала.

„Нормално ли е министърът да има свои хора? Аз нямам мои хора в министерствата. Бил съм 1 час общо там и не съм бил на никакви разпити. Крайно време е да скъсаме с този начин на управление. Защо никога няма да имаме финалист на Tour du France? Аз мога да твърдя това, което съм видял. Хората да си направят сметките. Моментът, в който започнеш да правиш контрапротест, значи нямаш друг ход. През цялото време отместваме фокуса“, каза още Кутев.

Стъки не можа да бъде спрян от охранителите и нахлу в студиото по време на интервюто, за да заяви, че Кутев изнася манипулативни данни.

„Аз не мисля, че тези пари са изхарчени добре. Начинът, по който са били оценени и е проведен конкурса, не е състоятелен“, категоричен бе Кутев.

„Стъки твърди, че говорите за милион, а той изброи няколко десетки хиляди“, припомни Виктор Николаев.

„Федерацията е взимала всяка година по 180 хиляди, общо правят 900 хиляди, с останалите пари стават милион и сто“, завърши Кутев.

Малко преди интервюто на Кутев, гост в студиото бе Стъки, който обясни, че през 2017г. Българската федерация по ММА получава 31 348лв., като това е 1,3% от общата сума по програмата.

„През 2018г. – 34 890лв., а през 2019г. федерацията няма финансиране. През 2020г. сумата е 39 953лв. или 1,7% от общите средства по програмата. Парите за 5 години били 220 хил. лв.“, обясни Стъки. Кутев обаче твърди, без да показва документи, че данните са коренно различни.

Недков обяви, че спортният министър Кузманов е в конфилкт на интереси, защото хем е министър, хем е шеф на федерация. И заяви, че ще сезира прокуратурата и КПКОНПИ.