Славена Точева за оставката: Решението е мое, поемам отговорност за загубата на изборите във Варна

0
122
Славена Точева Снимка: БНТ

Стоях твърдо зад кандидатурата на Иван Портних и смятам, че той беше правилният избор за кмет, написа напусналата парламента

Решението е мое, поемам отговорност за загубата на изборите във Варна. Това написа в своя позиция Славена Точева по повод оставката си като народен представител от ГЕРБ.

„За да сложа край на всички медийни спекулации искам да обявя пред вас, че вчера сутринта депозирах оставката си като народен представител в 49-то Народно събрание“, пише още Точева.

Смятам, че достойната позиция е да бъде поета политическа отговорност за загубата на местните избори във Варна и това е изцяло мое решение. Стоях твърдо зад кандидатурата на Иван Портних и смятам, че той беше правилният избор за кмет. Този изборен резултат не е отражение на доверието на варненци, а е следствие от създадената нова сглобка във Варна и оказания огромен корпоративен натиск над гражданите, допълва тя.

Запазвам уважението и съпричастността си към всички мои колеги от ГЕРБ и им пожелавам успешна и ползотворна работа по време на 49-то Народно събрание, завършва позицията си Точева.