Слави Трифонов замазва за тайната сбирка за преврата, не участвал в завери

0
343
Слави Трифонов Снимка : ИТН

Шефът на ИТН твърди, че преговаряли за правителство, но нали уж явно, открито и пред камерите, а не на тайни срещи?

След публикациите в медиите за тайната сбирка за преврата срещу Рая Назарян на уж враговете ППДБ, „Възраждане“, ИТН, БСП и хората на Доган, босът на ИТН Слави Трифонов се опита да замаже скандала като излезе с витиеват пост във фейсбук.

Чувам някакви слухове, че участвам в някаква завера за свалянето на председателя на парламента, съставянето на служебно правителство и какво ли още не. Както винаги, трябва да се намеся, за да прекъсна слуховете и да кажа истината такава, каквато е, започва с оправданията си Трифонов.

Ето какво още казва той:

„Искам да бъда безпределно ясен за пореден път.

Истината е следната: единственото, което прави “Има такъв народ” в момента е, да се опитва да убеди останалите политически партии за необходимостта от реализацията на третия мандат с широка парламентарна подкрепа, защото само това може да реши проблемите на страната за излизане от политическата криза.

И всички останали слухове са пълна глупост. Точка по въпроса.“

Твърденията на Трифонов обаче силно се разминават с действителността. При положение, че досега мандатоносителите от ИТН преговаряха с другите партии на живо, пред камери, медии и открито защо се налага снощи същите партии да се събират тайно в НДК, да влизат през тайни входове и да бягат от медиите?

Опитът на Слави Трифонов да замаже скандала не излиза много сполучлив, коментираха анализатори.