След скандала със записите: Кирил Петков заминал на „непланирано пътуване“ в чужбина

0
327
Кирил Петков

Отивал да открива партийна структура в Словакия

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) Кирил Петков е заминал на непланирано пътуване в чужбина. Това съобщили от пресцентъра на партията на журналистката Мария Цънцарова. Причината – Кирил Петков трябвало да гостува в сутрешния блок на Би Ти Ви, на който водеща е именно Цънцарова. Журналистката обяви, че имали уверението, че Петков ще гостува при нея, за да говори за събитията от изминалата седмица, включително по изтеклите записи и замразяването на преговорите от страна на ГЕРБ-СДС.

Имахме потвърждение. В последния момент от пресцентъра на ПП казаха, че Петков няма да дойде. Причината – заминал на непланирано пътуване в чужбина“, заяви Цънцарова в ефира на Би Ти Ви.

Репортер на „24 часа“ е засякъл Петков в самолета за Братислава тази сутрин. Лидерът на ПП обяснил, че отива да открива партийна структура в Словакия.

Бившият ПР на „Промяната“ Диана Дамянова пък попита колегите си от пресцентъра на ПП защо след като „ненадейното пътуване“ на Петков в чужбина му е попречило да участва, не са пратили в бТВ Венко Сабрутев? „Хем имате практика в това отношение, хем Цънцарова ви е свикнала…“, написа тя в профила си във Фейсбук.