Смях в залата! Кирил Петков направил ремонт на Априлската гимназия (ВИДЕО)

0
597
Простотиите на Просто Киро в Габрово.

Продължава лъжата „само 164 дни управление”

Говоренето пред публика със сигурност не е от най-добрите черти на Кирил Петков. Бившият премиер редовно ръси бисери, а обществото му се смее за тях.

Откакто влезе в Министерски съвет, Петков роди думите „куролация“, „толеранция“ и много други, а подредените в главата му изречения често оставаха неразбрани за обществото.

Дали бившият премиер работи за правоговора и изказа си, не е ясно, но продължава с пълни сили да говори небивалици.

Последната такава дойде в Габрово. В платен репортаж за БНТ Кирил Петков се хвали как правителството му само за 164 дни било ремонтирало „Априлската“ гимназия. Дали Киро наистина си мисли, че училището се казва „Априлската гимназия“, примерно защото е основано през месец април, или в бързината е пропуснал няколко букви и е сбъркал истинското име – Априловската гимназия, това не става ясно, пише ПИК.

Ако е от незнание, то нека мигащият одобрително до него Явор Божанков, който би трябвало да е учил задълбочено история предвид професията си, да му обясни, че гимназията носи името Априловска на своя основател Васил Априлов – един от най-големите просветни дейци на България.

Сградата, в която се помещава Първото българско светско училище, е национално значима. Тя е съградена със средствата на благодетели и с добрата воля на родолюбиви българи през далечната 1872. Срамно е, че български премиер бърка името на Априловската гимназия.

Още по-срамно е, че Петков си приписва заслуга за цялостната реставрация на две гимназии в Габрово, след като през 2022 година МОН отпуска средства само за ремонт на покривите на двете училища.

„Училището ни бе одобрено  за финансиране от инвестиционната програма на МОН за 2022 г., а отпуснатите средства са за изпълнение на дейности от проекта, свързани с основния ремонт на покривите с мълниезащитна и заземителна инсталация”, пише в сайта на Априловската гимназия.

Както вече беше  многократно обяснено Кирил Петков е бил действащ министър на икономиката и премиер общо 360 дни. Кабинетът „Петков” продължи 232 дни. Лъжата за „само 164 дни”, която ПП повтарят напоително вече месец, явно не им омръзва, коментира „Трибюн“.

Внимание! Лъжите от политици с мераци за власт са опасни за Вас и Вашето бъдеще!