Стефан Радев предвижда повече средства за Фонд “Ин витро”, ремонти в детските отделения и ясли

0
9
Стефан Радев

Основното ни направление е детското здравеопазване

Ремонт на отделението по неонатология и детско отделение, закупуване на специализирана медицинска апаратура, повече средства  за Фонд ин витро и ремонти в детските ясли, са само част от приоритетите на Стефан Радев и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ.

„В предходния мандат Община Сливен се превърна в един от основните двигатели за преодоляване на здравната криза заради пандемията от COVID-19. В периода с хиляди карантинирани хора, общината създаде Хранителна банка и положи много усилия никой да не се чувства сам в битката си с пандемията. Ще продължим да отговаряме на очакванията, да бъдем подкрепа на хората в нужда според правомощията си в сферата на здравеопазването. Основното ни направление е детското здравеопазване“, заяви Стефан Радев.

В новия управленски мандат е предвиден ремонт и оборудване на 16 здравни служби – в град Кермен и селата  Блатец, Глуфишево, Горно Александрово, Жельо войвода, Злати войвода, Камен, Ковачите, Крушаре, Малко Чочовени, Новачево, Селиминово, Сотиря, Стара река, Тополчане и Чокоба, каза още Стефан Радев и допълни, че в същите 16 населени места ще се преасфалтират улиците, които свързват входа на населеното място със здравната служба. Ще бъдат поставени  бордюри и маркировка.

По думите на д-р Милена Ченкова, началник на Инфекциозно отделение, която е под номер 108 в листата с номер 7, в програмата за третия мандат на Стефан Радев е заложен голям проект за детското здравеопазване в Община Сливен. Предвидено е ремонт на детските отделения и закупуване на линейки. „Ще ремонтираме Отделението по неотанология и Детското отделение в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“. Ще обособим „Стая за изписване“ на новородени деца. Ще бъде закупена специализирана медицинска апаратура. Ще създадем  Център за телемедицина и обучение на кадри. Ще осигурим две линейки за детска спешна помощ“, каза д-р Ченкова.

От своя страна началникът на отделението по гастроентерология д-р Димитър Павлов, който е под номер 105 в листата на ГЕРБ, заяви, че в управленската програма на Стефан Радев е заложено да бъдат въведени мерки за енергийна ефективност, подмяна на електрическите инсталации, вътрешен ремонт на помещенията и общите части на ДКЦ-1, ДКЦ-2 и Дентален център. Предвидено е и да бъде закупена медицинска апаратура и линейка.

Стефан Радев е категоричен, че значително ще се подобри средата в детските ясли и яслените групи за оптимизиране на температурата в помещенията. Ще се определи най-удачният вариант за охлаждане – закупуване на нови щори и сенници. Ще се проучат родителските нагласи за монтиране на климатици.

„И в новия мандат ще продължим да надграждаме постигнатото в сферата на здравеопазването. След като Общината вече е финансово стабилна, предвиждаме повече средства за Фонд ин витро, ремонти в детските ясли, в Детска млечна кухня. Ще подобрим сътрудничеството си с пациентски организации и необходимото обучение и квалификация на всички медицински специалисти в детско и училищно здравеопазване, както и на здравните медиатори“, каза още кандидатът за трети мандат Стефан Радев.

Програмата за управление може да бъде дописана и от гражданите с идеи за Сливен от този линк – https://forms.gle/9ZPsyq9Sya5vnbBD9

Най-добрите предложения ще залегнат в програмата на Стефан Радев и ще бъдат оповестени в последните дни на кампанията.

Още за приоритетите за развитие на Здравеопазването можете да видите тук:

Стефан Радев в  YouTube – https://www.youtube.com/watch?v=6NEXMscUGW8

Стефан Радев във Facebook – https://www.facebook.com/stefanradevs…

ГЕРБ Сливен във Facebook – https://www.facebook.com/gerb.sliven/

Официална страница на ГЕРБ Сливен – https://gerb-sliven.org

За да се реализира амбициозната програма на Стефан Радев и ГЕРБ Сливен, гласувайте на 29 октомври с номер 7 в бюлетината.