Стефан Радев: Сред пълните кандидатски листи, тази на ГЕРБ Сливен е с най-ниска средна възраст

0
57
Кандидатите за съветници на ГЕРБ-Сливен.

Близо 45% от кандидатите за общински съветници под номер 7 в бюлетината попадат в листата за първи път

Нова енергия допълва опита и експертизата в листата за общински съветници на ГЕРБ Сливен. Близо 45% от кандидатите за общински съветници под номер 7 в бюлетината попадат в листата за първи път. Над една четвърт от кандидатите са млади хора от структурите на партията или от гражданска квота.

“Това означава, че от едва няколкото пълни кандидатски листи за тези избори, листата на ГЕРБ е с най-ниска средна възраст”, отбелязва кандидатът за трети кметски мандат Стефан Радев. По думите му обновяването на листата е с цел да се постигне най-добрата синергия между опит, професионализъм, нови идеи и поглед върху процесите в Общината.

“Желанието на ГЕРБ в Сливен е при победа на местните избори в общинската администрация да влязат още подготвени, млади хора с амбиция и възможност да вдигнат оборотите на работа. Само така може да се реализира амбициозната управленска програма на Стефан Радев”, коментира общинския ръководител на ГЕРБ Сливен и кандидат за общински съветник Здравко Костадинов.

Сред новите имена в листата под номер 7 в бюлетината изпъква кандидатурата на предприемача Събин Хаджиев. Той има четири висши образования и докторантура по ветеринарна медицина „Вирусология и паразитология“. Занимава се с производство на лекарства за хуманна и ветеринарна медицина.

Със солидно образование е и Андрей Карапетков, който е доктор по електротехника, електроника и автоматика. На 31 години Андрей е заместник-директор на СПГСГ “Арх. Георги Козаров”. Ако бъде избран за общински съветник, ще работи за подобряване на градската среда, подобряване на образователната инфраструктура, обновяване на още детски градини и училища. Сред фокуса на приоритетите му е и привличането на инвеститори в Индустриален парк Сливен.

Сред младите в листата на ГЕРБ са и бакалавърът по счетоводство и контрол Хермина Петрова и студентът по право Белин Долушанов. Сред приоритетите на Хермина са модернизирането на града и превръщането му в зелена дестинация, а Белин ще се бори за икономическото, инфраструктурно и културно развитие на града.

Освен, че намира златното сечение между опит и нова енергия, листата на ГЕРБ в Сливен е и сред най-образованите. 83% от кандидатите за общински съветници имат завършено висше образование, а над 50% от кандидатите в листата са магистри.

За Стефан Радев и кандидатите в листата на ГЕРБ Сливен на 29 октомври можете да гласувате с номер 7 в листата.