Стефан Янев: Няма подадени документи за партия „Трети март“

0
128
Стефан Янев Снимка: 24 часа

Бившият служебен премиер обяви,че няма нищо общо с този проект

Сегашното управляващо мнозинство търси конфликт с президента, защото целите, които заявиха при сглобяването на кабинета, не са изпълнени. Това коментира в ефира на БНТ бившият служебен премиер Стефан Янев.

„Нито имаме грандиозен успех в темата Шенген, нито в темата еврозона, нито по отношение на изпълнението на Плана за възстановяване и парите, които очакваме от европейските данъкоплатци. Единствената цел, която постигнаха, е президентът Радев да не е на власт, както те се изразиха“.

За да потвърдят тази цел, те промениха Конституцията и то специално с акцент със служебните кабинети, защото те били големият проблем, коментира Янев.

„Генното инженерство и конституционните задължения на президента да излъчи служебно правителство, когато няма редовна власт, са две отделни неща и свързването им отговаря на политическия наратив за търсене на вина у президента“.

През 2021 г. минахме през няколко кризи: ковид, енергийната криза, цените – решихме ги с екипа, излъчен от президента – бяхме хора, които преди това не се познавахме, коментира бившият служебен премиер.

Стефан Янев, заяви, че няма нищо общо с проект „Трети март“, а единствено се занимава с развитието на собствената си партия – „Български възход“.

„Не знам какво правят тези хора (Весела Лечева, Петър Витанов – б.р.), защо се занимават с тази работа и защо има такъв тип говорене, при положение че няма факти – няма подадени документи това движение да стане партия“.