Свикват спешно съвместно заседание на комисиите по отбрана и външна политика в парламента заради ударите в Полша

0
28
Снимка: НС

Ще бъдат извикани министрите на отбраната и външните работи и шефовете на спецслужбите

Комисиите по отбрана и по външна политика в НС ще проведат извънредно съвместно заседание, съобщиха от Народното събрание.

Председателите на комисиите по отбрана и по външна политика в Народното събрание Христо Гаджев и Екатерина Захариева свикват извънредно съвместно заседание. Повод за заседанието е напрежението около инцидента с паднали руски ракети на територията на Полша.

По време на извънредното заседание народните представители от двете комисии ще направят преглед на всички данни и обстоятелства, известни по казуса към момента. За участие в заседанието ще участват министърът на външните работи Николай Милков и министърът на отбраната Димитър Стоянов. Ще бъдат поканени за участие и ръководствата на Служба “Военно разузнаване” и Държавна агенция “Разузнаване).

Заседанието на комисията е закрито и е насрочено за днес, от 14:30 часа в зала 3 в сградата на Народното събрание на бул. “Дондуков”.

След края на извънредното заседание председателите на комисиите по отбрана и по външна политика Христо Гаджев и Екатерина Захариева ще направят изявление пред медиите.