Свиленски: БСП няма да подкрепи Борис Бонев за председател на Столичния общински съвет

0
64
Георги Свиленски

Това обяви червеният депутат преди срещата с Васил Терзиев

Дошли сме да представим приоритетите на гражданите на София. За постове в подкрепа за мнозинства не разговаряме. Борис Бонев няма да бъде подкрепен”, това заяви Георги Свиленски, председателят на ПГ на БСП.

Георги Свиленски и Ирена Анастасова от БСП дойдоха в СО, за да се срещнат с кмета Васил Терзиев.

На влизане в Столична община новият кмет запази мълчание. На срещата с БСП присъстват и номинираният за председател на СОС Борис Бонев от ПП-ДБ-СС и Ивайло Мирчев от парламентарната група на ПП-ДБ, но запазиха мълчание пред журналистите.

На излизане, БСП не бяха променили позицията си.

Представихме проблемите на столицата-да започне да функционира прозрачността на СОС, проблемите на крайните квартали, канализацията, общинската собственост и жилищното строителство. За постове и председатели на комисии не е станало дума”. Това заяви Георги Свиленски след срещата с кмета на София Васил Терзиев, Борис Бонев и Ивайло Мирчев.

Свиленски обясни, че още в началото на срещата е заявил на Бонев, че в понеделник на сесията на СОС техните общински съветници няма да го подкрепят за председател на СОС. “Изключително важно е решение да бъде взето, защото предстои гледане на бюджет на СО, на план сметката за чистота, транспортната задача, които трябва да бъдат решени до края на 2023г.”, каза още Свиленски.

Председателят на ПГ на БСП подчерта, че ключ за решение на проблема е да подкрепят кандидата им за председател на СОС Диана Тонова.