Вебер към Борисов: Изборният успех дава знак, че българските граждани очакват политическо лидерство с доказан опит

0
70
Бойко Борисов и Манфред Вебер Снимка: фейсбук

Председателят на ЕНП поздравява коалицията ГЕРБ-СДС за добрите резултати на проведените парламентарни избори

Преговорите за съставяне на правителство няма да бъдат лесни, но съм убеден, че ще направиш всичко възможно, за да обединиш политическите сили около силна и успешна управленска програма и ще станеш още веднъж министър-председател на Р България”. С тези думи Манфред Вебер, председател на най-голямата партия в ЕП – Европейската народна партия, се обърна към председателя на ГЕРБ Бойко Борисов. В поздравителния адрес Вебер посочва, че Борисов има подкрепата на цялото семейство на ЕНП в тези усилия.

Председателят на ЕНП поздравява коалицията ГЕРБ-СДС за добрите резултати на проведените парламентарни избори. Вебер посочва, че изборният успех дава ясен сигнал за това, че българските граждани очакват политическо лидерство с доказан опит, което може да осигури така нужната стабилност предвид тежката икономическа и геополитическа ситуация на целия континент.

Успехът е резултат също така от решимостта на двете партии да останат верни на техните дясноцентристки ценности, принципи и проевропейски възгледи. Като председател на ЕНП винаги се радвам да виждам партиите ни членки да си сътрудничат, тъй като само единството в дясно-център политическото пространство, може да ни позволи да изпълним очакванията на нашите граждани”, гласи още поздравителният адрес.