Борисов: Без ГЕРБ и ДПС, нямаше да има споразумение. Кабинетът демонстрира самовлюбеност

0
170
Бойко Борисов

Ако не бяхме ние, правителството приключваше още сега

Цял ден ние браним правителството – тези, които най-много говорят срещу нас. Ако не бяха ГЕРБ и ДПС, нямаше да има споразумение с миньорите. Арогантно поведение дни наред, самовлюбеност, и снощи като видяха зора – хайде. Това са истините, това са фактите“.

Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който присъства на представянето на листата на партията в Сливен.

Взеха си поука, защото много ни обидиха миналия петък, когато оставиха нас да се оправяме, а те да си идат на предизборна кампания“, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че ако с ДПС днес са се били дръпнали и оставили ПП-ДБ да се справят с миньорите, правителството е приключвало още сега.

Той се върна на старите обвинения на „промяната“, че ГЕРБ крадат по 10 млрд. на година и попита защо за 3 години бюджетът не е с 30 млрд. напред, а се чакат пари по ПВУ, за да се платят пенсиите.

Борисов подчерта, че ситуацията е изключително сложна, но призовава кампанията на партията му да се гради на база показване на направеното.

С години ГЕРБ беше подложен на невиждано от 1945 г. политическо гонение, но партията се прочисти въпреки репресиите. ГЕРБ стана модерен и хората всеки ден виждат разликата. Изкушавам се да кажа още неща, но утре в парламента ще трябва да гласуваме с тези, срещу които ще ги кажа. Трябва все пак да можем да си кажем „Здрасти“, каза още той.