Вежди Рашидов оттегли името си като номинация за шеф на парламента

0
83
Вежди Рашидов

Водещият заседанията се разплака

Вежди Рашидов обяви, че оттегля името си като възможна номинация за председател на 48-ото Народно събрание.

Малко по-рано от ГЕРБ предложиха за ръководител на парламента да бъде избран неговия най-възрастен депутат, в случая Вежди Рашидов. Той втори ден продължава да ръководи залата заради липсата на консенсус около председателската фигура. Тази идея срещна подкрепа в част от парламентарните групи.

„Идвам от едно сиропиталище, завършил съм художествената гимназия и художествената академия с отличен. Станах депутат по случайност. Третият мандат го отказах, разболях се от тежка болест, отказах и миналия парламент. Винаги напускам удоволствието преди то мен да е напуснало. Благодаря на партията промяната, че направиха крачка – това се иска да се работи за българския народ. Чакат ни парите за пенсии, за здравни осигуровки. Имах едно малко усещане, че мога да жертвам част от годините си, които исках да посветя и да се радвам на скулптурата, на внуците и на приятелите си. Аз ще съм щастлив ако днес изберете председател на парламент, знам, че е важно и касае съдбата на хиляди, хиляди хора“, заяви депутатът.

Думите на Рашидов изправиха залата на крака и предизвикаха бурни аплодисменти. 70-годишният скулптор не успя да скрие сълзите си.