Виктория Михайлова от ГЕРБ-СДС е новият кмет на община Калояново

0
787
Виктория Михайлова

Тя спечели балотажа с Пламен Николов, издигнат от НФСБ с 2151 гласа срещу 1371

Виктория Михайлова е новият кмет на община Калояново, кандидатката на ГЕРБ/СДС спечели балотажа с Пламен Николов, издигнат от НФСБ с 2151 гласа срещу 1371 за нейния опонент.

Днес се проведе балотаж за избор на кмет на община Калояново. Избирателната активност се увеличи леко в сравнение с първия тур на 3 октомври. Към 20.00 часа бяха гласували 39.42 на сто избирателите, което с 3 процента повече от тези, които дадоха вота си миналата неделя, съобщава „Марица“.

Виктория Михайлова застава на кметския пост в средата на мандата, след като кметът на общината Георги Георгиев бе отстранен заради шофиране след употреба на наркотици. В надпреварата за кмет на общината участваха двамата му заместници Пламен Николов от НФСБ и Веселин Бонов от БСП, както и бизнесменът Ивайло Кръстев от „Обединени социалдемократи“. Избирателите изпратиха Виктория Михайлова и Пламен Николов на балотаж.

Виктория Михайлова е на 56 години, семейна с две деца. Родното и място е Калояново, омъжена е и живее в Дълго поле. Завършила е ВФСИ „Д. А. Ценов” – Свищов. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността счетоводство и контрол.