Вотът на недоверие на БСП пропадна, „Възраждане“ ги отрязаха

0
63
бсп
Централата на БСП

От партията на Костадинов обяснили, че искат вотът да се проведе след местните избори и не дали достатъчно подписи

БСП засега отлага, но не се отказва от привеждане на втори вот на недоверие към кабинета „Денков“. На нарочна пресконференция заместник-председателят на ПГ на левицата Атанас Зафиров обясни, че с анонсирането на вота той е получил подкрепа от ИНТ и „Възраждане“. После след забележки от партиите е бил изработен окончателен вариант на мотивите.

„ИТН са съгласни веднага да внесем тези мотиви по вота и да инициираме такъв вот. „Възраждане“ за съжаление получихме отказ с мотив, че по време на кампания не бива да се прави такъв вот. Тогава възниква логичния въпрос, защо самите те повдигнаха вот на недоверие в сектор енергетика по време на кампанията. Енергетиката може да е компонент от националната сигурност“, каза Зафиров.

Той се оплака, че подписите на БСП и ИНТ освен това не стигат.

„Получихме от „Възраждане“ само един лист с подписи, при необходими три, за да бъде внесен в парламента. Става ясно, че има на практика само една декларативна подкрепа, а фактически отказ от такава и проява на тънки политически сметки. С отказа си да подкрепят вота, на практика по този начин „Възраждане“ пазят правителството и му дават шанс с всеки изминал ден да вреди на българските интереси, като задълбочава разделението в обществото“, каза още Зафиров.