Борисов на срещата с Медведев: Светът е едно тежко място

Партньорството между България и Русия се е активизирало в последните години, отчете руският премиер

0
93
борисов
Борисов и Медведев на срещата в Кремъл. СНИМКА: ПРЕССЛУЖБА НА МС

С руския си колега говориха за икономика, енергетика и туризъм

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с премиера на Русия Дмитрий Медведев по време на официалната си визита в Русия. Двамата обсъдиха търговско-икономическите отношения на двете държави както и сътрудничеството в сферата на енергетиката, туризма и търговията. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Руският премиер изтъкна, че партньорството между България и Русия се е активизирало в последните години. „Сега можем да обсъдим отделни параметри от нашето търговско-икономическо сътрудничество“, заяви Медведев.

По думите на Борисов пък стана ясно, че приоритет в отношенията ни с Русия са борбата с тероризма и сигурността, икономиката, туризмът и енергетиката.

„Светът действително е едно много тежко място с неспирните конфликти“, добави Борисов и акцентира, че България и Европа са много потърпевши от мигрантската вълна.

По време на срещата на двамата премиери присъстваше и българската официална делегация.

Тя се състои от вицепремиерът Томислав Дончев, финансовият министър Владислав Горанов, министърът на културата Боил Банов, министърът на енергетиката Теменужка Петкова и министърът на туризма Николина Ангелкова.