Българин нахлу с мачете в ресторант в Истанбул, застреляха го

0
156
Снимка: iStock/Getty Images

Мъжът се опитал да вземе заложник, барикадирал се и ранил охранител. Прострелял го полицай, починал в болница

Български гражданин е прострелян смъртоносно в Истанбул, след като нахлул с мачете и създал безредици в заведение, съобщиха от МВР.

Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ е осъществила контакт по полицейските информационни канали. Установено е, че 32-годишният българин има няколко криминални регистрации – за хулиганство, кражби и грабежи. Лежал е в затвора, наркоман.

Действието се развило около 23.30 часа в ресторант, намиращ се на ул. „Шехит Камил Балкан“ в кв. Байрампаша – Истанбул. Мъжът се опитал да вземе заложник, барикадирал се и ранил охранител, след което бил прострелян от полицай. По-късно българинът починал в болница.

Задграничният представител на МВР има готовност да окаже съдействие на разследването, ако такова бъде поискано. Генералното ни консулство в Истанбул работи по случая като са предприети действия по установяване на допълнителни данни. Инициирани са проверки и е отправено официално запитване до турските власти, от които се очаква получаване на подробна информация.