Шефът на ХСС: Германия внася повече от България, отколкото изнася

0
38
Срещата на Борисов с лидера на ХСС

Борисов е много голям приятел на Европа, отбеляза Александер Добриндт

„Икономическите отношения между Германия и България и на ниво Бавария – България са изключително добри. Бихме се радвали, ако тази тенденция се увеличи. България регистрира едно много успешно развитие. Икономическият растеж допълнително допринася за жизнения стандарт. Търговският баланс става все по – впечатляващ. В момента Германия внася повече от България, отколкото изнася“, каза председателят на групата на Християнсоциалния съюз /ХСС/ Александер Добриндт на среща с премиера Бойко Борисов . Той е в Берлин, като почетен гост на заседанието на групата на ХСС в Германския Бундестаг. Досега почетни гости на програмното заседание на Групата на ХСС са били канцлерът на Германия Ангела Меркел, бившият премиер на Великобритания Дейвид Камерън, както и министър-председателите на Република Ирландия Лео Варадкар и на Унгария Виктор Орбан.

На срещата Борисов бе с министъра на финансите Владислав Горанов. Премиерът благодари за поканата, която му е отправена и напомни, че в България има плочи от Берлинската стена. „Падането на стената беше знак за демокрацията“, добави Борисов.

Добриндт каза, че отношенията с партньорите от Централна и Източна Европа са изключително приятелски и това гарантира мира. „Бойко Борисов е много голям приятел на Европа и изпитвам респект към него и правителството му“, заяви още домакинът.