Борисов: Семейство Радеви трябва да стои дълго време на власт, за да видят всички, че за тях себелюбието е най-важно

0
4740
Бойко Борисов Снимка: архив

Нямам общо с никакви СРС-та, обяви премиерът

Има много сериозни теми, които да засегнем. За разлика от предишни министри и премиер, аз нищо не съм скрил нито тук, нито в Белия дом. Проблемът с миграцията е първият за Европа. Отново затвърдих позицията си, че съм за мира в Черно море. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналиасти след Мюнхенската конференция по сигурността.

„Доколкото знам, тръбите се складират край Димитровград и Стара Загора, така че да форсираме и интерконтектора с Гърция. България трябва да стои централа, защото е закупила ядрени реактори. Тръмп ме окуражи да направим централата и изпрати ядрени експерти у нас. Сега се очакват нови експерти“, разкри той.

„Действам с голяма увереност, защото знам, че съм прав и тук нямам никакви съпротиви“, добави министър-председателят и се похвали, че днешното му изказване е било най-бурно аплодираното.

По отношение на изказването на Антон Кутев за подслушването на президента, Борисов заяви: “Вярно ли такива глупости приказва? Той не познава закона. Това, че някой се е накъкал и омазал, а изведнъж мен ме замесват в тази работа. Аз не само че нямам достъп до СРС-тата, а и всички специални разузнавателни средства се разрешават от съда.

Къде има разрешени СРС-та срещу президента? Когато партията на Радев ме подслушваше в тоалетната, аз нищо не казах. Да не би аз да съм хъкал и мъкал? Нещо повече, когато разбрах, аз не бях доволен, защото знаех, че това ще повлияе на стабилността“, добави премиерът. „Това, че някой е цопнал, не значи, че аз съм виновен. Заклевам се, че нямам нищо общо“, подчерта Борисов.

Не искам по никакъв начин да ме замесвате. Когато има такива скандали не е добре за стабилността. Това семейство трябва да стои по-дълго на власт, за да видят хората, че за тях себелюбието е най-важно. Това показва, че няма скрито-покрито. Не е естествено да воюват институциите. Не ми харесва. Не искам да участвам в този маскарад“, категоричен бе премиерът Борисов.

От три месеца прокурори не са идвали на сбирката. Разбрахме се с този прокурор да се размаже всичко живо, което цапа въздух, земя, вода“, отсече той във връзка с акциите в момента.

„Валери Симеонов трябваше да се извини. Случва се да се изпусне някоя реплика. Съжалявам, че лидер в коалицията е говорил такива неща. Човешко е да се греши, човешко е да се извиниш“, каза министър-председателят по повод изказването на Валери Симеонов, в което обвини в корупция журналистите Антон Хекимян и Венелин Петков. Той отбеляза, обаче че за хазарта обаче е бил прав.