Не се месим в работата на Македония, обяви премиерът Борисов

Да си решат спора Гърция и Македония, той си е техен, допълни той

0
178
премиер
Бойко Борисов

Според него сме се натикали днес в скандал, който не е наш

Когато се видях с опозицията и в парламента след това отидох и при Груевски в централата, нещо повече – преди месец бяхте с мен в Скопие с Туск и Иванов. Той знае прекрасно, че единственото, което искаме за Македония, е влизането й в Европейския съюз. Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод скандала за името на Македония и днешното посещение на македонския президент Георге Иванов у нас.

Борисов и външният министър Екатерина Захариева отказаха предвидената среща с Иванов утре, заради вчерашния скандал при който македонския президент отказа да подпише договора за новото име на страната и изгони от резиденцията си премиера Зоран Заев.

„Винаги във всяко мое изказване съм казвал, че по никакъв начин не се месим в тяхните работи. Помните, когато беше председателството на Европейския съвет за Западните балкани в София – събитието, което най-много се чакаше беше срещата на премиерите Ципрас и Заев. Винаги сме ги подкрепяли във всичко, нещо повече, опозиционните партии и в Гърция и Македония са моите най-добри приятели те са десни партии. „Ние се натикахме днес в скандал, който не е наш. Спорът между Гърция и Македония той си е техен, да си го решат.“, заяви още премиерът.