Премиерът се среща с Ердоган заради кризата с мигрантите

0
111
борисов
Борисов спешно ще се срещне с Ердоган.

Борисов на спешна визита в Анкара

Министър-председателят Бойко Борисов ще проведе среща с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган в Анкара. Във фокуса на разговора им ще бъдат обстановката в Сирия и ситуацията с мигрантите, съобщиха от правителствената информационна служба.

По време на работната вечеря в понеделник двамата лидери ще обсъдят действията, които ще допринесат за справянето с кризата в Сирия и спирането на мигрантския натиск в региона.

Разговорът ще се проведе в контекста на българо-турските отношения, основани на принципите на добросъседство, равнопоставеност и взаимна изгода.

Срещата в Анкара между министър-председателя Бойко Борисов и президента Реджеп Тайип Ердоган е още едно потвърждение за интензивните връзки между двете страни, които освен съседи, са съюзници в НАТО и регионални партньори.

За България Турция е важен партньор на ЕС за справяне с редица предизвикателства като миграционния натиск върху Европа, борбата срещу тероризма, енергийните доставки и енергийната сигурност, инфраструктурата, търговията, икономиката.