Който сее ветрове, жъне бури!

0
3220
Снимка: архив

Как „репресираните“ опозиционери заринаха страната с билбордове и платени реклами

Иван Михайлов

Помните ли зализаният Крум Зарков и неговата изцепка в Нова телевизия преди 4 години: „Извинявайте, че закъснях, но с група ченгета от Държавна сигурност крояхме планове как да мъчим нечий дядо“. Тъпата шега на новоизгряващата звезда на БСП, чийто дядо бе шеф на Главно следствено управление на ДС, трябваше да унизи Борисов, но се обърна срещу столетницата, чийто лидер Нинова вече се виждаше като премиер на България.

Народът го е казал- Който сее ветрове, жъне бури !

Това важи и за шайката професионални протестъри, които вчера се оляха, меко казано, пред дома на Борисов в Банкя. Бъдете сигурни, че черните чаршафи, клетвите по семейството на премиера и анатемата на червения поп, са вдигнали поне с 5 % изборния резултат на ГЕРБ.

Мъдрият българин знае, че клетвите, омразата и злобата винаги се връщат като бумеранг. Нищо добро не може да се постигне с омраза. Това са забравили заслепените „протестъри“ и техните кукловоди Мая Манолова, Васил Божков и Христо Иванов.

Вижте само „бедните опозиционери“, които са тотално репресирани от „хунтата“. Осеяли са цялата страна с билбордове и плакати, заливат социалните мрежи с платени реклами и видеа. Не слизат от екраните на националните медии, денонощно са там. Кой, по дяволите, плаща за всичко това ? Приказките на Манолова, че дала от джоба си пари за кампанията и останала едва с 5000 лева, са меко казано лъжа. Само в София билбордовете на „мутрите“ струват стотици хиляди левове. Откъде безработната от две години Манолова има толкова пари ? Тук не броим платените публикации в социалните мрежи и денонощния й престой в телевизионните студия.

Друг пример. Института за развитие на публичната среда, захранван ежегодно с по 300 000 лева от „Америка за България“, обяви наскоро, че партиите изхарчили милиони за кампанията. Само Демократична България дали скромните 750 000 лева. Айде бе ! Институтът е на Антоанета Цонева, Кака Цона, сега кандидат за депутат от ДБ. Та тази институт ще следи за честността на изборите. Социалните мрежи са залети от платени публикации на партията й. Билбордовете на Христо Иванов, Мирчев и сие са наклепани в цяла София и в страната. Това 750 000 лева ли струва ?

Как „репресираният опозиционер“ Христо Иванов, подобно на Мая Манолова не слиза от телевизионните студия ? Коя от другите извънпарламентарни партии се ползва с такава привилегия ? И кой плаща масрафа, след като Да, България издържа своя председател, защото има едва две години трудов стаж като министър ?

Според изявления на бореца срещу партийните субсидии Слави Трифонов партията ДСБ на Атанас Атанасов, коалиционен партньор на Христо Лодкаря, не е върнала на държавата надвзетите пари. ДСБ дължи над 47 000 лева. Друга партия Движение „България на гражданите“ не е върнала 38 223 лева. Партията бе на Меглена Кунева, сега е в ръцете на Димитър Делчев, коалиционен партньор на Мая Манолова и мутрите.

Друг партньор на Манолова – Татяна Дончева и нейната бутикова партия „Движение 21“ също не е върнала 16 324 лева на държавата. А сега обяснете ми как ДСБ, ДБГ и „Движение 21“ правят такава скъпарска кампания ? Нали нямат средства ? Те дължат пари, но са тръгнали да ни обясняват за корупционни схеми за милиони левове.

Остава неясно дали като станат коалиционни партньори с „мутрите“ и ДБ от партията на Слави Трифонов най-сетне ще ги накарат да върнат парите. Кой да ти каже.

Между другото Манолова вече пожъна бурите, които зася през миналото лято.

Бившата омбудсманка избяга в конски тръс от БНТ, след като бе причакана, оплюта и опозорена от бившите и сподвижници, незнайно защо наричани все още „майки“. Няма нормална майка, която да желае смърт на малки деца. В случая внуците на Борисов. Тези хора, визирам и прикрепилите се към тях Мишев-Дионисий и половинката му Ренета Инджова, отдавна са загубили човешки образ.

Някой ги е излъгал, че те задават дневния ред на обществото. Вероятно тези с джиповете и лимузините, които блокираха в неделя магистрала „Тракия“. Да не си помислите, че те са „мутри“. Нее, не са. Те са борци за свобода. Като онези, дето опитаха да блокират България в протест срещу „високите цени на бензина“ с мерцедеси „кубчета“ преди три години. Добре, че не блокираха „Хемус“, че софиянци тръгнали за Варна, където ДБ пържеше и раздаваше безплатно понички, щяха да изпуснат купона.

И какво се оказва ? „Потърпевшите“ от „хунтата“, борци за свобода не слизат от екраните на телевизиите, заливат България със скъпи реклами и платени публикации, в които ни обясняват колко са репресирани от тиранина. Ето номенклатурчикът Илиян Василев, агент на Държавна сигурност с псевдонима „Сашо“, вече няколко години чака да го арестуват като българския Навални. Обаче не го арестуват. Василев е като Тодор Живков преди 9 септември 1944 година. Полулегален. Той се крие, но никой не го търси, за да го арестува.

Междувременно Цонева, Христо Иванов, Мирчев, Василев и сие прибират грантове от чуждестранни фондации, за да се борят за демокрация. Други не могат да е борят, само те. Те са пътят и истината и животът. А се опиташ да им опонираш, а са те докладвали и наклепали като слуга на мафията, подлога на Пеевски, мошеник и удушвач на свободата.

Като истински комунисти. Който не е с нас, е против нас. Трети път няма. Пиарката на ГЕРБ Севдалина Арнаудова имаше наивността да се възмути от сатанинските изпълнения в Банкя. Веднага я размазаха във Фейсбук с масирано докладване от тролове на Дай България. Свобода на словото ? 111 място. Свобода, но само за нашите хора. Как поборниците за свобода на словото се оказаха най-големите цензори ? Ми много просто. Когато те зариват с грантове и можеш да пишеш и да си правиш каквото поискаш в медийното пространство, ти губиш реална представа за живия живот. Ти си последната инстанция, останалите са врагове и душители на свободното слово. Твоето слово.

Когато няма полиция да ги озапти пет човека отровиха живота на хиляди хора на „Тракия“ вчера. Както тровиха живота на милионна София миналото лято.

Но грантоядите предозираха манджата. Както го направиха през 2017 година. И това ще им изяде главата. Както е казано: Прекаленият светец и богу не е драг. Само с политика АНТИ и билбордовете няма да помогнат. Нито платените постове във Фейсбук. Помнете ми думата. Както отбеляза днес един колега ДБ е единствената коалиция, която след масирана реклама сваля процентите на гласуващите за нея.