24 май ще бъде Ден на България във Ванкувър

0
29
Гостите на събитието бяха очаровани от българския фолклор.

Българската общност в града наброява няколко хиляди души, които са добре интегрирани и приети от канадската общност

24 май ще бъде Ден на България във Ванкувър, стана ясно след среща на генералния консул Велислава Панова, почетния консул Рон Сух и представители на общината в канадския град.

Българската общност в града наброява няколко хиляди души, които са добре интегрирани и приети от канадската общност. Тяхното активно участие в културния живот на Ванкувър е осезаемо.

По инициатива на генералното консулство в петък вечерта и град Салмон Арм, Британска Колумбия, стана част от инициативата “Дни на България в Канада”.

Повече от 100 човека се събраха в отдалечения град на провинцията, за да отбележат Дни на България в Канада и да чуят за град Русе.

Всеки път различен град от България се представя по време на инициативата. Досега са представени градовете Пловдив, Шипка, Варна, София и Казанлък.

Нито един български гражданин не живее на територията на град Салмон Арм, но в последните 40 години местна ферма произвежда кисело мляко по български стил.

По инициатива на генералния ни консул в Торонто Велислава Панова градът беше включен в инициативата и сега ще стане част от обиколката на Канада със знака на България.

По време на следващото събитие в гр. Шипка, провинция Онтарио, ще бъде представен Стара Загора. Те ще се състоят на 11 май – деня на светите братя Кирил и Методий.

Присъстващите канадски граждани бяха очаровани от представянето на България и успяха да се докоснат до културата и фолклора на страната, както и до кулинарното изкуство на представители на общността.