ГЕРБ/СДС Стабилна България в сигурна Европа
ГЕРБ/СДС Стабилна България в сигурна Европа
Начало ВОДЕЩИ НОВИНИ Борисов: ГЕРБ е принципна партия – там, където плюем, не лижем след...

Борисов: ГЕРБ е принципна партия – там, където плюем, не лижем след това

0
92
Бойко Борисов Снимка: БНТ

Вчера ПП/ДБ посяха такъв вятър, че бурята няма да ги отмине, каза лидерът на ГЕРБ по повод отстраняването на Росен Желязков

ГЕРБ е системна и принципна партия. Ние там, където плюемне лижем след това. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

На зададен въпрос „Кой е шефът на ГЕРБ?“, свързан с равносметката на Лена Бориславова „Шефът на ГЕРБ е Пеевски“, Борисов се засмя. „Бориславова не знам като какво длъжностно лице се изказва от името на ПП. Призовавам колегите – нека всеки да си гледа партията“, така отговори той.

„ДПС е системна партия, която много ни е помогнала с ПП-ДБ. Понеже ги оценихме като такава, приехме важните регулатори да се избират със 160 гласа”, припомни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ призова „да изчакаме изборите“. „Равносметки се правят след изборите, рано е за такива“, допълни Борисов.

По думите му реалният победител на кметските избори в София е Ваня Григорова. „Заявката на Ваня Григорова да влезе в политиката, като знам какво направи на изборите в София, означава, че следващият парламент може да е много по-различен“, категоричен бе той.

Борисов заяви, че абсолютно всичко във взаимоотношенията между партията му и „Продължаваме промяната – Демократична България“ е загубено и няма как двете политически сили да седнат на преговори за бъдещо управление след предсрочните парламентарни избори през юни. Повод за коментара му стана отстраняването на председателя на Народното събрание Росен Желязков.

Вчерашното действие срещу Желязков беше насилствено, чупещо всички възможности за разговори, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той напомни, че по време на преговорите Желязков е бил универсалната фигура, която ПП-ДБ са приемали, включително и за премиер, и за министър. И какво постигнаха – смениха Росен с Росица, коментира Борисов.

Абсолютно всичко е загубено след вчера. Вчера те посяха такъв вятър, че бурята няма да ги отмине. Днес аз им демонстрирах как трябваше да постъпят те вчера. Трябваше да подкрепят своите колеги, до вчера приятели – за Росен Желязков. За един ден ставаше въпрос! Не трябваше да се съешават с „Възраждане“, да им седнат в скута, а „Възраждане“ пък не трябваше да допускат да бъдат унижавани, защото вижте колко хитро го направиха… ПП и БСП внасят предложението, а към тях се прикачат ИТН и „Възраждане“. Добре, браво, много добре го направихте, ние ги разбираме тези работи, много добре го сглобихте, унижихте ни, разстроихте ни, но човек каквото сам си го направи, никой не може да му го направи“, категоричен бе Борисов.

„Въпреки всичко ние днес не дадохме парламентът да се използва за предизборна кампания. На всички тези няма да им дам храна да се упражняват върху ГЕРБ“, отсече Борисов.