Борисов към ПП/ДБ: Шушукате си с БСП, работите с „Възраждане“, говорите неистини

0
167
Бойко Борисов

Министрите на акад. Денков са вече 10 дни в Америка. Представяте ли си какви командировки, каза лидерът на ГЕРБ

„Всеки ден разбирам от тях (ПП-ДБ), че трябва да мълчим, че трябва да оставим Денков и Габриел да направят оценка на министрите, а в същото време те не излизат от студиата от интервюта. В изказванията им виждам откровени неистини. Опити да си създават ребрандиране на имиджа, който имаха, като някакви антикорупционери. Това заяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Всички ресурсни министерства са ваши, само външно е наше“, добави Борисов.

„Да приказваш, че ти си единствен. Ние изпратихме решенията за КПКОНПИ, Мария Габриел. От трибунка вчера разбирам, че ще обвързват КПКОНПИ със строежи и закона за ЗУТ и те после го оттеглиха“, каза още той.

Борисов посочи, че е имало немалко скандали около техните партньори.

„Факт е, че през тези близо две години милиарди отидоха за Путин от „Лукойл“. Вие (журналистите) обслужвахте апокалиптични сценарии. Оказа се, че нито цените се вдигнаха, рафинерията може да работи със 100% неруски петрол“, коментира Борисов.

„Министрите на акад. Денков са вече 10 дни в Америка. Представяте ли си какви командировки? Кой му пречи? С кое му пречим? В дипломацията опита има много голямо значение. Дори да си на даден пост, ако някой си мисли, че сядаш на телефона и започваш да си звъниш на когото си поискаш, не работи така системата. Заявява се разговор, дават се теми и тогава се осъществява разговора. На всички държави дойдоха външните министри, за да обсъдят важните теми и обратно. Трябва да ги убедиш, че темите са важни“, категоричен е лидерът на ГЕРБ.

„Вътрешният министър е министър на България. Не е на ГЕРБ. Ние не считаме, че министрите са партийни, за разлика от мнението на Денков“, каза Борисов.
„Чий е министърът на електронното управление, или на спорта, където ги хванаха с маса пари? Вътрешният министър е министър на България. Аз не съм преговарял с него. Преговаряше Кирил Петков. Той не се е съгласил да смени поголовно всичко, както е искал Петков, и сега казват, че той е на ГЕРБ. За сметка на Денков не считам, че министрите са партийни, че квоти ще трябва да изпълняват партийна повеля. Излъчи ли ги НС вече са министри на цяла България“, каза лидерът на ГЕРБ.

Той се ядоса, че вчера една от най-малките групи, БСП, искала изслушване от най-голямата ГЕРБ, визирайки Корнелия Нинова, която поиска отчет от Борисов за дейността на ръководената от него външна комисия. И попита защо тя не е поискала изслушване на Кирил Петков, който ръководи конкретно комисията за Шенген и Еврозоната.

„Много сте си близки с БСП. С „Възраждане“ никога няма да направим съвместно управление както вие във Варна“, атакува Борисов партньорите си, обръщайки се към пиара на ПП, който слушаше отстрани.

И обясни, че ПП-ДБ работели с хората на Костадинов за избори на общински съвет, „и всичко“ в морската столица. „Ние с Възраждане няма да работим. Уважавам този противник, защото са силен противник“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Но вие си шушукате с БСП, гневен бе той. И отново попита защо Нинова е искала да изслуша него, а не „премиера си Кирил Петков“.

„Щом Петков е казал, че няма задкулисие, значи няма. Всичко е прозрачно“, посочи още Борисов.