Борисов: Преговорите с ПП-ДБ ще започнат след понеделник, когато стане ясна оценката на министрите

0
95
Бойко Борисов Снимка: фейсбук

Лидерът на ГЕРБ коментира, че е нормално между партиите да има конфликти, но би трябвало да се обединяват около добрите неща

След понеделник, когато стане ясна оценката за работата на министрите, ГЕРБ ще започне да води разговори по меморандума, предложен от „Продължаваме промяната – Демократична България“ и ще постави условия кои от тях може да подкрепи и кои – не. Конкретните преговори с ПП-ДБ могат да започнат едва когато външният министър Мария Габриел и премиерът Николай Денков представят отчета за дейността на всички министри. Това заяви във Варна председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщава БНР.

Борисов коментира, че е нормално между партиите да има конфликти, но би трябвало да се обединяват около добрите неща, които са свършили, и геостратегическата ориентация на страната, а не да се обиждат.

„След като Мария Габриел и Николай Денков успокоят обстановката, направят и преглед на министрите, и да дойдат с отчета за министрите, тогава ние ще им поставим нашето условие кои ние не можем да подкрепим, защото в края на краищата нашите избиратели ще ни питат „защо?“… След понеделник, когато видим оценките на министрите, ще говорим за състава на Министерския съвет“, посочи Борисов.