Борисов: „Вера Су“ потъва, както потъна илюзията, че Радев може да управлява (ВИДЕО)

0
619
Борисов и кандидата за вицепрезидент Невяна Митева. СНИМКА: 24 ЧАСА

Уважаеми пенсионери, ако продължите да подкрепяте диктатора, януари ще останете без пенсии, обяви той

Вера Су“ потъва, така както потъна илюзията в обществото, че Радев и хората му могат да управляват. 20 дни безхаберие, ние все щяхме с влекачи да измислим нещо“.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е на среща с жени-ГЕРБ в Пловдив. На нея присъстват кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева, както и еврокомисарят Мария Габриел.

Борисов си припомни, че преди години случай на мъртъв делфин е станал причина за среща с еколози и протести.

А сега ги няма. Адекватните мерки по Радевски са да се изсипе тор в морето и корабът да потъне“, заяви бившият премиер.

Той обвини Румен Радев, че залага бомби за следващото правителство и заподозря, че през януари дори няма да има пари да бъдат платени пенсиите.

Излъгаха Ви уважаеми пенсионери, ние бяхме ви обещали 50 лв. Те казаха – ние можем да дадем повече… Ако продължите да подкрепяте диктатора, януари ще останете без пенсии“, предупреди Борисов.

Той отправи остри критики към ставащото в сектор енергетика и с цените.

За 5 месеца – от 70 лв. токът стана 400 и мога да се обзаложа, че с мерките им до Нова година ще е 500. Ако нямаш пари – кажи, че не си събрал. Ако имаш, защо теглиш нов заем?“ попита Борисов и предупреди, че скоро дефицитът от 4 ще иде на 8%.

Няма път, няма посока, няма отговорни хора, чудовищна инфлация се задава. Това преведено на обикновен език означава обедняване с толкова процента, колкото е инфлация. Аз съм управлявал по време на най-голямата финансова криза – Гърция. И не допуснах дефицити. Да, имах Дянков, който затегна колана. Но като едно добро семейство удържахме и тръгнахме нагоре“, припомни Борисов.

Борисов не спести и критики за многото смъртни случаи от COVID-19.

Рекордна смъртност от коронавирус. Цяла Европа отваря, а българите гинат, защото Радев и Кацаров експериментират… Вдигаше юмрука срещу нас, когато още не знаехме какво е ковид. Целият свят затваряше, защото не знаехме какво трябва да се прави. Къде е нашата солидарност със семействата, които губят близки. Или сме като джунглата – който оживее-оживее, после да идват крокодилите“, попита лидерът на ГЕРБ.

Той коментира „офертите“ на Кирил Петков към Лозан Панов. „Още не са минали изборите, а той вече раздава постове, ще назначава Лозан Панов за главен прокурор“, учуди се Борисов.

Не всяко решение е популярно, не всяко решение носи политическа полза. Изкарайте 12 години в управление, Кирил и Асен, и да ви видим колко ще ви харесват тогава. Ние толкова шамари изядохме… Били сме партия на статуквото? Ние сме партия на 14 години! А БСП са на 100. А били партия на промяната… Мая Манолова и Татяна Дончева бяха в политиката преди мен“, припомни той.

ДПС прогледнаха, че подкрепата им за Радев е била грешка, ДБ прогледнаха за машините, БСП прогледнаха, че служебното правителство е катастрофа… Всичко, което с месеци и ние казвахме“, смята Борисов.

Той намекна за схема с контрабанда, минаваща през Пловдивско – по-конкретно с. Труд – към София, наричайки схемата „Пътят на копринката“ (Бел.ред. Името намеква за пловдивският секретар на Румен Радев Николай Копринков).

Чудовищна контрабанда и всичко отива в торбички и пликчета“, обяви Борисов.

Жената е тази, която крепи децата, семейството и държавата. Вие с вашия майчински инстинкт трябва да спрете глупавите мъже да се бият и да рушат държавата“, обърна се той към дамите от ГЕРБ.