Борисов: Срещу нас са изправени парите на олигархията

0
76
Бойко Борисов Снимка: фейсбук

Премиерът обвини Радев в двуличие, скрил за проруската публика у нас, че е подкрепил декларация срещу Русия

„Предстоят ни два много тежки месеца срещу много пари, които са изправени срещу нас – парите на олигархията. Аз направих недопустими грешки, които за радост, се отчитат като успехи от нашите евроатлантически партньори“. Това обяви по време на националното събрание на ГЕРБ днес лидерът на партията Бойко Борисов.

Той коментира вчерашното цензурирано прессъобщение на президентството, в което не се споменаваше, че международна среща с участието на държавния глава е одобрила декларация срещу Русия.

„Нищо странно – двуличието е в основата на тези хора. Те се опитват нещо, което не могат. Едновременно флирт с Русия и в същото време, когато президентът на САЩ присъства на тази среща, нямаш мъжеството да кажеш „Аз не съм съгласен с тази декларация“, коментира той.

„Със седмици се готвят тези декларации. И ти можеш да кажеш – аз не съм съгласен, искам да е по-твърдо или по-меко… Но те за българската публика, проруската, не казват какво са подкрепили. Радев като кандидат-президент се стреми към проруските гласове от БСП и да не ги подразни тях, а в същото време и от център-дясното заявиха подкрепа към него и трябва да има и нещо за НАТО, но какво точно. Когато искаш да си приятел на всички, не си приятел на никого. Ето това се опитаха да прикрият – тук е „за“, а в Брюксел гласува срещу Русия“, каза Борисов.

„Да, когато става дума за стокооборота, за търговията и туризма, ние сме заедно, но когато се касае за шпионство, нашите служби работят“, отсече лидерът на ГЕРБ.