Борисов за репресиите в Раковски: Тук хората са корави, комунистите са удържали и на Радев ще издържат /видео/

0
162
Снимка и видео: фейсбук

Дали в Плевен, Видин и където са кметовете на Радев полицията вика хора от общински предприятия, попита лидерът на ГЕРБ. Журналисти са били привиквани да снимат Нанков и Аврамова

В Раковски хората са корави, комунистите са удържали и на Радев ще издържат, заяви

лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който пристигна в градчето след съобщение за репресии срещу служители на общинско предприятие.

По-рано днес Дани Каназирева съобщи за полицейския произвол в града – над 40 души са били привиквани през 15 минути в полиция заради съмнения в корпоративен вот, разпитвали ги дали някой ги е агитирал и дали им е оказвано някакво влияние.

Един от работниците заяви пред Борисов, че това е политическа репресия. „Колкото и да се опитват да мачкат католиците, работата не се получава“, заяви той.

Дани Каназирева обяви, че правното основание, което е посочено, не кореспондира по никакъв начин с извършеното от полицията – някой са проверявани по домовете им, а  други – на работното място.

„Мисля, че за всички в България стана ясно каква е демокрацията за Радев. Благодаря на медиите, които споделиха с нас, че са привиквани журналисти, за да снимат Нанков и Аврамова, когато отиват да дават обяснения в полицията по искане на Рашков“, каза Борисов.

Много интересно дали в кметства като Плевен, Видин, там където са кметове на Радев дали са викани хора от общински предприятия. Това са корави хора тук в Раковски, комунистите са удържали и на Радев ще издържат“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Борисов потвърди, че днес е оформил документите, с които дава на съд служебния вътрешен министър заради твърденията му, че имал банка.

„Вчера вечерта правителството на Румен Радев за пореден път с още половин милиард лева заем задължи младите хора на България. Промяната е такава – 30% дълг. Радев го прави всичко това, дългът на България мина 30%. Над милиард и 800 млн. са изтеглени. Ето защо е тази пушилка“, каза още той.

„Докато говорят за чували и торби, 1,8 млрд. заминаха. Разбирате ли защо е тази пушилка и тормоз на хората? Току-що на Калиакра са изплували две машини за гласуване, на един приятел от хладилника са излезли. От събота до сега, машина след машина излиза“, пошегува се лидерът на ГЕРБ.

„На фона на това изборите струват над 100 милиона лева, около 140 хиляди души от всички партии участват в изборите, а те дават доверие само на 4 човека“, подчерта той и заяви, че има над 600 карти, които са подготвени за тези машини, ако не им достигат гласовете – да ползват тези „бели пластики“.

Борисов съобщи още, че съпругата на Тодор Цолов, който е един от ИТ специалистите, наети да отговаря за изборите, работи при Бойко Рашков. Лидерът на ГЕРБ показа схема за обвързаности сред хората, които ще контролират машинния вот, и добави, че никой не знае въпросните хора какво ще направят между машините и софтуера.