Борисов: Зависи от ПП/ДБ дали ще можем да работим заедно след изборите

0
89
Бойко Борисов Снимка: БНТ

Причина да не сме в еврозоната са 3-те изгубени години, в които ГЕРБ не беше на власт, каза лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов припомни пред журналистите днес масата партийни кадри от БСП, които Радев назначаваше в служебните правителства. „След това президентът създаде цели партии – ПП и тази на Стефан Янев“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Нека се види това, което се направи в Тутракан за Тутраканската епопея. Толкова можем да се гордеем с армията си, с пълководците си. Днес ще гласуваме повишаване на заплатите на военните с над 30% – абсолютно заслужено като памет, а и мярка, за да не изтичат кадрите ни в чужбина“, посочи Борисов.

„Наше право и задължение е да повишим заплатите в армията, да решим проблемите в енергетиката, свързани с Маришкия басейн. И това ще направим! ГЕРБ ще подкрепи всички комисии, които се предложат на извънредно заседание“, допълни Борисов.

„Преди три години покривахме всички критерии за еврозоната, бяхме допуснати в европейски банков съюз, в чакалнята на еврозоната. Можеше да сме в еврозоната с Хъррватия. Причина да не сме в еврозоната се корени отпреди три години – причината са хората, които гласуваха за ПП. Сега можем да чуваме тъжни вести, но всички сме си го заслужили с тези три години“, каза лидерът на ГЕРБ.

„Спомням си за фалшификатите, които се пускаха по мой адрес и сега се случи и по техен адрес. Видяхме сега кучетата по телевизията. Ще коментирам едва когато съдът се произнесе за случая. Имаше свидетелства, че съм ял хора, а хората са живи“, заяви Бойко Борисов.

„Всичко зависи от ПП-ДБ дали ще говорим след изборите. Те не реагират нито на министрите, които бяха в служебните кабинети на Радев, не реагират срещу сегашния министър на външните работи, а реагират срещу човека, когото взех от тях – Даниел Митов. Партията го избра, за да имаме мост с тези хора. Не коментират техните министри и областни управители, които останаха. А в същото време сега се говори за Митов“, завърши той.