Делян Добрев: Как се прави техническа грешка с цял списък от фирми, получаващи милиони

0
156
Делян Добрев

Има регистрирани в Люксембург, на които никой не им знае собствеността, твърди депутатът

„3.5 млрд. лева се готвят да получат някои фирми, които никой не знае какви са. Има регистрирани в Люксембург. Как се прави техническа грешка с имена на фирми, които ще получат милиони? Те ще сложат едни батерии и няма да има работни места“. Това коментира в кулоарите на парламента Делян Добрев от ГЕРБ-СДС.

Той добави, че създаването на комисията за контрол върху управлението на евросредствата е именно с цел да няма такова непрозрачно раздаване.

По-рано парламентът одобри по предложение на ГЕРБ подобна комисия именно заради проектите на правителството за териториални планове за справедлив преход на въглищните региони и необходимостта от контрол върху критериите, по които ще се финансират.

Делян Добре изрази надежда бюджетът за 2024 г. да бъде приет най-късно до средата на декември

„ГЕРБ подкрепя предложението да се удължи срокът, в който Асен Василев е длъжен по закон да внесе държавния бюджет. Даваме му две седмична отсрочка от срока, който е краят на октомври. Знаете, Народното събрание няма да работи около изборите. Аз в момента виждам само увеличаване на данъци, бонус донос”, каза още народният представител.

„Ще чакаме да видим какво ще ни предложи кабинетът. По-ниската ставка на ДДС намалява приходната част, ако я вдигнем ставката, може бизнесът да влезе в сивия сектор“, каза още той.

Депутатът попита защо ни е била дерогацията на „Лукойл“ и защо правителството го брани.

„Лукойл“ трябваше да внесе близо 1 млрд. лв. и да се дадат на шофьорите. Аз като депутат мога да предложа закон и да накарам колегите да го подкрепят. Питайте защо правителството не спазва закона“, посочи Добрев