Делян Пеевски: Асен Василев говори едно в парламента и по телефона и друго пред медиите

0
78
Делян Пеевски

Финансовият министър да преосмисли модела си на взаимодействие с парламента, заявява депутатът от ДПС

„Вярвам, че разумът ще надделее в името на стабилността. Министърът на финансите да преосмисли модела си на взаимодействие с парламента“, пише в своя позиция депутатът от ДПС Делян Пеевски. Това съобщиха от пресцентъра на ДПС.

Цялата позиция гласи:

В последните дни буди недоумение фактът, че финансовият министър Асен Василев е конструктивен в разговорите, водени в Народното събрание и по телефона, но напускайки сградата на Парламента, сякаш освободен от отговорност към дадената дума и джентълменското споразумение, изразява обратно становище пред медиите.

Конкретният повод е договореното в наша среща запазване на 9%-то ДДС за ресторантьорския бизнес, както и отпадането на предложената от него мярка, известна като “донос-бонус”.

В проведения разговор в Народното събрание, в който участваха и Бойко Борисов и Делян Добрев, темата беше обсъдена задълбочено и при ясно декларирана подкрепа за това да се изпълни пакет от мерки, с които да се постигне максимално изсветляване на бизнеса, бе постигнато категорично общо съгласие, включително и от министър Василев, за запазването на данъчната ставка от 9%. Защото като политици, ние сме длъжни да следваме дневния ред на обществото и с всички свои решения да работим за благото и интересите на хората. И диалогът, който имахме и на тази среща, беше повече от добър.

За съжаление, часове по-късно министър Василев избра трибуната на Министерския съвет, за да се отметне от постигнатите договорки, а в ефира на БТВ в неделя отново настоя за своето решение да върне 20% ДДС за бранша.