Екатерина Захариева: ПП и ДБ показаха, че съдебната реформа за тях е само на думи

0
80
Екатерина Захариева Кадър bTV

Законопроектът на ГЕРБ за съдебна реформа бе готов още на 30 декември. Защо тези, които 8 месеца преди това не го внесоха, сега бързат, посочи тя

Законопроектът на ГЕРБ за съдебна реформа бе готов още на 30 декември. Защо тези, които 8 месеца преди това не го внесоха, сега бързат. Докога те ще се оправдават с някой друг. Това заяви по bTV Екатерина Захариева, депутат от ГЕРБ.

Според нея флагманът за съдебната реформа – ДБ, имали достатъчно време този закон да мине през комисии и вече да е факт.

„Трябва обаче да се учим от грешките си. Защо председатели на парламентарни групи не са в пленарната зала при обсъждане на законопроект, важен за групата и страната. Не можеш да очакваш, че няма да си в залата, а други ще дискутират твоя законопроект.

Фактът, че от ГЕРБ сме в зала, значи че тази реформа е важна за нас. ГЕРБ показа, че само на дума е важна съдебната реформа за ПП и ДБ. Но те не внасят навреме и не влизат в зала за дебат – това означава, че реформата за тях е само на думи“, допълни Захариева./24 часа