Фандъкова: И лев не е платен за пренареждането на жълтите павета

0
39
Йорданка Фандъкова

Нямаме още ясна номинация за кандидат за кметското място в столицата в ГЕРБ
Още не съм мислила какво ще правя след мандата си, казва кметицата

Последният ми мандат е най-тежък, но не само за мен – ковид кризата принуди всички кметове да променим бюджетите и програмата си. Войната в Украйна, енергийната криза, инфлацията също ни се отразиха. Понякога бяхме на ръба да спрем проекти. Това заяви за Би Ти Ви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Жълтите павета бяха обявени през 2016 г. за културна ценност, те са символът на София. Забранено бе при нареждането им да се използват слепващи материали по стари технологии. Днес 90 на сто от участъците с жълти павета са пренаредени. Следи се стриктно за спазването на технологията. На място се сортира паважът, така че паветата да бъдат с еднаква големина, каза столичният кмет.

За жълтите павета и пренареждането им не е платен нито лев. Няма и да се платят никакви пари, ако работата не бъде свършена качествено, заяви още Фандъкова. И обясни, че е наложила санкция от 100 хил. лева за недобре свършената работа преди.

Метрото сега е 52 километра, има три линии. Очаквам да започнем 6 км трасе и през „Слатина“ към бул. „Цариградско шосе“, но няколко граждани обжалват. Очаквам и трасе в „Обеля“. Планирани са общо 10 км, надявам се наследникът ми да продължи замисленото по отношение на метрото в София, каза още тя.

Нямаме още ясна номинация за кандидат за кметското място в столицата в ГЕРБ. Имаме номинирани за районни кметове. В началото на септември ще се съберем и ще решим кой да се бори за кметския стол в София, обясни още Фандъкова.

СОС взе решение за преместване на Паметника на Съветската армия. 3-4 палатки едва ли ще попречат това решение да бъде изпълнено, каза Фандъкова.

В 17 района в София проблемът с местата в детските градини е преодолян, в други обаче този проблем стои и там не е построена нито една детска градина.

Не съм мислила къде ще продължа. Имам много работа при последните ми два месеца и половина като кмет. Важен ми е третият градски ринг от метрото – това е важно за облекчаването на трафика и изчистването на въздуха. Оставям важни задачи за вършене на наследника ни, каза Фандъкова.