Филиз Хюсменова от ДПС подава оставка като депутат

0
146
Филиз Хюсменова

Поема отговорност за недоброто представяне на партията на изборите във Варненска област

Филиз Хюсменова от ДПС подава оставка като депутат. Причината – поема отговорност за резултата от изборите във Варна, които „не са били това, което са искали и очаквали“. Решението си Хюсменова публикува на фейсбук страницата на ДПС-Варна, откъдето тя бе избрана за народен представител.

 

„Уважаеми членове и симпатизанти на ДПС, приятели,

обръщам се към вас и към всички, които сте ни подкрепяли през годините, с дълбока признателност за принадлежността ви към партията, за разбирането и споделянето на каузите ни!

ДПС във Варненска област беше силата, дала живот и вдъхновение на първите, тръгнали организирано и легитимно да защитават правата си, начело с Почетния ни председател д-р Ахмед Доган. То беше пример за подражание на други организации. Благодаря ви, че в нелекото време на настоящото ни политическото битие, отново бяхме заедно и получих вашата подкрепа като водач на листата за Народно събрание! Опитахме се да върнем ентусиазма, зрелостта и мъдростта в политиката на нашето ниво. Резултатите не са това, което ни се искаше и очаквахме, въпреки че работихме здраво в екип, с вяра за промяна и заедност“, пише Хюсменова.

„Вие сте важните и силните, и с вашето постоянство и подкрепа, уверена съм, те ще се случат!

Не използвам думите поради учтивост, нито от политическо многословие, а защото всяко начало има своя край и е много добре, когато краят може да бъде съзнателно избран.

Уведомявам ви, че поемам отговорността и подавам оставка като член на българския парламент, с искрено желание политиката в България да служи на хората. И с пожелание за здраве и много лични успехи!“, добавя тя в заключение.

Филиз Хюсменова е родена в Силистра. Тя е български политик от ДПС, министър без портфейл в правителството на Симеон Сакскобургготски, народен представител в 40 Народно събрание и 49 Народно събрание, на което е заместник-председател. Евродепутат през 2007 – 09, 2009 – 14 и 2014 – 2019.