Финансовият министър: Парламентът ще реши дали ще съм вицепремиер

0
33
Асен Василев

Това минава през дискусии между премиера, който ще води този кабинет и който трябва да може да подбере екип, с партиите, от които се иска парламентарна подкрепа, заяви Асен Василев

Това ще реши парламентът, заяви министърът на финансите Асен Василев в отговор на журналистически въпрос за това дали би заел вицепремиерски пост след предстоящата премиерска ротация в редовното правителство, съобщи БТА.

„Създаването на един кабинет означава, че той трябва да получи парламентарна подкрепа. За да получи парламентарна подкрепа, това означава депутатите на „Продължаваме промяната – Демократична България“ и ГЕРБ-СДС да подкрепят въпросния кабинет. Това минава през дискусии между премиера, който ще води този кабинет и който трябва да може да подбере екип, с партиите, от които се иска парламентарна подкрепа. Както стана и предишния път“, каза Василев.

Ротацията в премиерския пост се очаква през март, когато вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел трябва да замени министър-председателя Николай Денков.