Гълъб Донев: Политическата арогантност вече е демоде

0
26
Гълъб Донев

В последните дни всички говорят за държавата. Мислете за хората. Те са държавата. Не мачкайте и не пречупвайте хората, призова служебният премиер

Министър-председателят Гълъб Донев свика открито извънредно заседание на Министерския съвет днес, на което ще представи доклад за резултатите от работата на служебния кабинет в периода 3 февруари – 5 юни.

Отчетът ни съвпада с връщането на изпълнен мандат. Може би до края на отговорностите ни като временна власт остават плюс/минус 24 часа. Не очаквах да се стигне до такава изобретателност в изпитанието, когато казах, че сме в новия сезон на „Сървайвър“. Отвън спореха какви са правомощията ни, какъв ориентир следваме в посоката ни на развитие.

В последните дни всички говорят за държавата. Мислете за хората. Те са държавата. Не мачкайте и не пречупвайте хората. Този модел вече не работи. Политическата арогантност вече е демоде, каза Донев.

Той подчерта, че изпълнителната власт дължи отчет за начина, по който е управлявала. Напомни обаче, че нито един кабинет след 2009 г. не е представял подобен отчет за мандата си.