ГЕРБ: Г-н министър, „Златни пясъци“ заприлича на Капалъ чарши

0
135
Снимки: Трибюн

Над 300 бараки са барикадирали отвсякъде курорта

„Г-н служебен министър на туризма, добре е, че суперактивно промотирате българските курорти на всякакви чужди борси и панаири! Но смеете ли да покажете в истинския му вид най-големия курорт на Северното Черноморие – „Златни пясъци“, опасан с бараки и сергии?!“

Така започва обръщението на ГЕРБ-Варна към министъра на туризма в служебния кабинет Илин Димитров.

„Г-н служебен министър, на призива на кмета на Варна Иван Портних да отмените схемата на съмнително законните павилиони в комплекса вие формално обещавате проверка, но някога… във времето. Също като обещаните, но незнайно кога ще се случат, пет моста и три тунела на „Продължаваме промяната”, от която тръгна политическата ви кариера. Решението е само един подпис, за да се задействат контролните институции, вместо угоднически да шикалкавят“, зоват от партийната структура.

„Като съпартийците ви от ПП и лицемерните природозащитници от ДеБъ – Стела Николова, Изабела Иванова и Антон Тонев, които удобно експлоатират Морската градина преди всички избори, но сега странно мълчат. Не обелват нито дума срещу тези над 300 бараки, барикадирали отвсякъде курорта „Златни пясъци“ и превърнали го в „Капалъ чарши“ и в бетонно гето до морето.

Публична тайна е, че икономическият и финансовият им интерес е свързван с приватизаторите на дружеството и с черните партийни касички, които се пълнят от целогодишните високи наеми за има няма 2-3 месеца активна търговска работа на бараките. Г-н служебен министър на туризма, свършете си работата във варненския курорт преди началото на активния сезон, за да бъде реална, а не фалшива презентацията му, която правите на чуждите борси. Направете го в името на бранша, с който сте свързан, и туристите, които очакваме!“, завършва позицията.