Инспекторатът към ВСС предлага отстраняването на Александър Мумджиев, правил сексуални намеци към камериерките в хотел във Враца

0
58
Александър Мумджиев

По случая се води разследване

Инспекторатът към ВСС предлага отстраняването на инспектор Александър Мумджиев, правил сексуални намеци към камериерките в хотел във Враца.

Случаят е от вчера вечерта, когато Александър Мумджиев се бил настанил в хотел в града. По неофициална информация служебният инспектор е бил в нетрезво състояние, когато започнал да прави сексуални намеци към обслужващия персонал.

Мумджиев е бил задържан за 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.

„Инспекторатът към ВСС категорично се разграничава от поведението на Александър Мумджиев, което накърнява престижа на ИВСС, както и престижа на съдиите, прокурорите и следователите“, посочиха в позиция до медиите от Инспектората. Казва се още, че Районна прокуратура – Враца ще извърши проверка, която ще установи налице ли са достатъчно данни за повдигане на обвинение.

„Изложените данни сочат за поведение, несъвместимо със заеманата длъжност, накърняващо престижа на съдебната власт, поради което ИВСС ще изпрати до ВСС и Народното събрание предложение за освобождаването му от длъжност на основание чл.48, ал.1, т.5, пр. последно от Закона за съдебната власт.

Въз основа на това предложение една пета от народните представители или ВСС могат да направят предложение за освобождаването на Александър Мумджиев от заеманата длъжност“, посочват от Инспектората.