Изписаха от болницата детето, ударено от мълния в Бургас

0
38
Снимка: Pixabay

Беше докарано в болницата в състояние на клинична смърт от родителите си

Осемгодишното момче, което беше ударено от мълния на бургаския плаж на 20 юли, е благополучно изписано от УМБАЛ-Бургас, съобщиха от болницата.

За успешното му възстановяване имат заслуга множество екипи и звена в лечебното заведение, които направиха необходимото то вече да си е у дома – Многопрофилното спешно отделение, Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение, Първо хирургично отделение, Отделението по образна диагностика, лабораториите, посочиха от пресцентъра на УМБАЛ.

В следобедните часове на 20 юли бе получен сигнал за инцидент на плажа в района на Морската градина. Там осемгодишното момче е било на разходка заедно със сестра си и родителите им. Те са потърсили подслон до близък ресторант, но преди да стигнат до него, мълния е поразила момчето. Първите дни детето беше в критично състояние. То беше в медикаментозна кома и на апаратна вентилация. В деня на инцидента момчето е било докарано от родителите си в болницата в състояние на клинична смърт, без жизнени показатели, без пулс, без дишане.