Корнелия Нинова: Петков и Василев не са плод на доверие, а внимателно премислен план на Радев

0
108
Нинова на партийното събрание в Самоков Снимка: фейсбук

Просто този план се провали и президентът бърза да се спаси от последиците, твърди лидерката на БСП

„Петков и Василев не са плод на доверие, а внимателно премислен план на Радев”. Това е заявила в Самоков лидерката на БСП Корнелия Нинова, съобщи самата тя във Фейсбук.

„Президентът Радев се оплака, че се излъгал и повярвал на Кирил и Асен. Познавам Радев. Той не е от доверчивите. Петков и Василев не са плод на доверие, а внимателно премислен план.

Просто този план се провали и президентът бърза да се спаси от последиците. Радев създаде „Продължаваме промяната” с три задачи:

1. Да бъдат новото, което да оглави протестите и на тяхната вълна да свали ГЕРБ.

2. Да разбият БСП като алтернатива на ГЕРБ.

3. Да ги инсталира в правителство и чрез тях да управлява страната, защото президентската институция му е тясна и не му дава реална власт.

Планът успя в първите две точки и се провали в третата, когато Кирил и Асен отказаха да му козируват и изпълняват. Тогава Радев свали правителството. Изказването му за шарлатаните, които го подвели, е много трогателно за наивници. И е много важно самопризнание, че президентът се занимава с партийно инженерство. А това вече повдига други много важни конституционни въпроси…”, пише Нинова.