Козунаците на Линда Петкова влязоха в парламентарния фолклор

0
195
Линда Петкова рекламира козунаците си. Снимка: фейсбук

Георги Свиленски предложи по един безглутенов козунак добавка за пенсионерите над линията на бедност

Знаете ли колко струват козунаците в една сладкарница в София? – 60 лева. Така четох във вестника. Сега спорим за цената на един козунак, в една сладкарница, безглутенов козунак. Това каза от парламентарната трибуна депутатът от БСП Георги Свиленски по време на обсъждането на великденските добавки за пенсионерите, предаде репортер на „Фокус“. Предполагаме, че той визира цената на козунаците в сладкарницата на жената на Кирил Петков – Линда.

„Когато бяха 40 лева, можеше да се купи половин агне, а сега не може да се купи един козунак, безглутенов. Колеги, призовавам ви да осигурим на хората под линията на социална бедност – 100 лв., а на тези, които са над линията на бедност – по един безглутенов козунак“, отсече Свиленски.

По-късно парламентът реши великденски добавки да има за пенсионерите под линията на бедност. Те ще бъдат под формата на еднократна помощ от 100 лева.

Миналата седмица Линда Петкова обяви във фейсбук, че започва записването за безглутеновите козунаци. „Тази година те са ТРИ вида – със стафиди и цитрони, с натурален шоколад и бадеми, или шипков мармалад и орехи. Има малки по 450 г и големи 950 г. И двата вида са направени с масло, мляко, кафява захар, яйца, безглутеново брашно, мая, кора от лимон и канела“, обяснява в публикацията си сладкарката и допълва: „Малките са по 34 лева, големите 59.“